woensdag , juni , 19 2019

Stress in land- en tuinbouw : hoe ga je ermee om?

Stress in land- en tuinbouw

Zorgen voor jezelf in land- en tuinbouw.

Zorgen voor jezelf in de land- en tuinbouw” werd geschreven door de medewerkers van het Agricall-project. Agricall werd opgericht in 2001 omdat vastgesteld werd dat land- en tuinbouwers vaak met stress te kampen hebben. Dit project liep van 2001 tot 2007. Sinds 2008 werken de medewerkers van project samen vzw Boeren op een Kruispunt.

“Zorgen voor jezelf in de land- en tuinbouw”


werd geschreven met de bedoeling om boeren en tuinders te helpen met het aanpakken van stress en aanverwante problemen.

In dit boekje kan je leren wat stress is en wat je eraan kan doen. Als wij een probleem zoals stress willen oplossen, dan is het ook belangrijk om goed te weten wat stress is.

Dit is het onderwerp van het eerste hoofdstuk: “Wat is stress?”

In het tweede hoofdstuk, dat “Test jezelf” heet, kan je een aantal vragenlijstjes invullen om te zien óf en hoeveel stress er is in jouw leven.

Het derde hoofdstuk zal je leren om stress aan te pakken op verschillende manieren. Gelukkig moeten we niet alle problemen zelf oplossen.

Daarom wordt in hoofdstuk 4 uiteengezet bij wie je terecht kunt met problemen, als je het niet ziet zitten om ze alleen op te lossen.

In een vijfde en laatste hoofdstuk wordt tenslotte stilgestaan bij de vraag hoe je andere mensen met hun problemen kunt helpen. Deze vijf hoofdstukken zijn zo geschreven dat je ze los van elkaar kunt lezen. Je hoeft dus niet hoofdstuk 1 gelezen te hebben om hoofdstuk 4 te begrijpen. Maar wie optimaal wil profiteren van dit boekje, doet er wel goed aan om even de tijd te nemen om het helemaal door te lezen. Klik hier om het volledige rapport te lezen en uit te printen

 

"De kwaliteit van je leven hangt niet af van wat er met je gebeurt, maar hoe je er op reageert. Aan het eerste kan je niet zo veel doen, aan het tweede alles."

 

Top