Folders

Algemeen

Een succesvolle relatie: voorwaarde voor een succesvol bedrijfsleven

“Mijn verloofde is niet afkomstig uit de sector. Haar ouders zijn geen landbouwers en zijzelf werkt als verpleegster. Ze wil dit blijven doen, ook na ons huwelijk. Ik begrijp haar, maar voor mij is dat niet gemakkelijk. Ook mijn ouders zijn niet akkoord: een boerin hoort thuis op haar bedrijf, zeggen ze.”

CAW-onthaalfolder

Zit je midden in een echtscheiding? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kan knopen? Weet je geen raad met de kwajongensstreken van je kinderen? Sta je bijna op straat en weet je niet waarheen? Of heb je wel een eigen plek maar voel je je eenzaam? Zit je met persoonlijke dingen in de knoop? Ben je slachtoffer van geweld, een inbraak of een ander misdrijf? Of ben je zelf veroordeeld voor een misdrijf?

Tele-Onthaal

Zit je midden in een echtscheiding? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kan knopen? Weet je geen raad met de kwajongensstreken van je kinderen? Sta je bijna op straat en weet je niet waarheen? Of heb je wel een eigen plek maar voel je je eenzaam? Zit je met persoonlijke dingen in de knoop? Ben je slachtoffer van geweld, een inbraak of een ander misdrijf? Of ben je zelf veroordeeld voor een misdrijf?

Mobiel Team Acute zorg

In de regio midden West-Vlaanderen is er momenteel één MTA werkzaam in Roeselare, Hooglede en Izegem. Dit team is multidisciplinair samengesteld uit:

 • psychiater
 • psychiatrisch verpleegkundigen
 • maatschappelijk werkenden
 • psychologen

Mobiel Team Langdurige zorg

In de regio midden West-Vlaanderen is er momenteel één MTL werkzaam in Roeselare, Hooglede en Izegem. Dit team is multidisciplinair samengesteld uit:

 • psychiater
 • psychiatrisch verpleegkundigen
 • maatschappelijk werkenden
 • psychologen
 • ergotherapeut
 • ervaringsdeskundige

Psychische Zorg in de Thuissituatie

Mensen met een psychische kwetsbaarheid de mogelijkheid bieden om:

 • in hun vertrouwde thuissituatie te blijven leven.
 • een (her)opname in een ziekenhuis te vermijden of te verkorten.
 • na ontslag uit het ziekenhuis opvolging en ondersteuning te krijgen

Dienst Ondersteuningsplan

Personen met een handicap die ondersteuning nodig hebben, kunnen bij heel wat diensten en organisaties terecht. Het gaat zowel over handicapspecifieke diensten, als over reguliere diensten. Handicapspecifieke diensten zijn er, zoals de naam het zegt, specifiek voor personen met een handicap. Reguliere diensten richten zich naar iedereen, dus zowel naar personen met als personen zonder handicap. Het gaat bijvoorbeeld over poetshulp, thuisverpleging, gezinszorg en aanvullende thuiszorg,… Ook familie en mantelzorgers nemen vaak een deel van de ondersteuning voor hun rekening.

Wat kost een student?

Binnenkort ga je verder studeren of misschien ben je al begonnen met je studies. De overstap van het middelbaar naar het hoger onderwijs is niet evident en je moet veel keuzes maken. Eén factor die vaak meespeelt bij het nemen van beslissingen is het kostenplaatje.

De brochure ‘Wat kost een student?’ is bedoeld voor iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks in contact komt met verder studeren.

 • Studenten
 • ouders
 • professionelen die studenten begeleiden

Alcohol

Ouder worden en alcohol

Niet zozeer jongeren, maar vijftigers en zestigers blijken de grootste alcoholconsumenten te zijn. Samen met de leeftijd, neemt ook de impact van alcohol op de gezondheid toe. Deze folder biedt een antwoord op enkele veel gestelde vragen: wat doet alcohol met mij? Hoeveel alcohol mag ik drinken? Wanneer extra uitkijken met alcohol? Waarom is minder vaak beter en hoe doe je dat?,

Alcohol. Hoeveel is te veel?

Deze folder biedt info over hoeveel alcohol je mag drinken als je de negatieve gevolgen of de risico’s wil voorkomen of verminderen. De folder is geschreven voor +18-jarigen. Ze is niet geschikt voor minderjarigen.

Anonieme Alcoholisten Beknopte gids

AA ziet alcoholisme als een ziekte. De alcoholist kan zijn drinken niet onder controle houden omdat hij lichamelijk en geestelijk (of emotioneel) ziek is. AA gelooft dat zijn alcoholisme steeds erger zal worden indien hij niet stopt met drinken

Angst

Angststoornissen, als angst en paniek uw leven beheersen

Iedereen is wel eens bang. Gelukkig maar, want angst waarschuwt u voor gevaar. U schrikt bijvoorbeeld als u brandlucht ruikt. Uw lichaam maakt zich klaar voor actie zodat u snel het vuur kan blussen of kunt vluchten. Dit is een gezonde reactie.

De grens tussen gewone angst en een angststoornis is moeilijk te trekken. Bang zijn voor slangen is verstandig. Maar als u verstijft bij het zien van een slang op televisie, dat is dat niet normaal. Bij een angststoornis is uw angst extreem en niet realistisch.

Angststoornissen bij ouderen, als angst de oude dag beheerst

Ieder mens is wel eens bang, ook ouderen. Gelukkig maar, want angst kan mensen waarschuwen voor naderend gevaar. Door angst raakt het lichaam in staat van paraatheid.

Maar sommige ouderen zijn erg angstig als daar nauwelijks of geen aanleiding voor is. Ze durven het huis niet uit, uit angst om te vallen. Ze gaan niet meer naar verjaardagen, bang om in paniek te raken.

Dwangstoornissen: als kiezen niet meer lukt

Controleren of het gas uit is, de kleren netjes opruimen, alle rode auto’s tellen of voortdurend hetzelfde deuntje in je hoofd hebben, niemand die daar gek van opkijkt. En geen mens is verbaasd wanneer een kennis zegt nu geen tijd te hebben om gezellig te winkelen omdat de schoonmaak voor gaat.

Bij sommige mensen nemen deze gewoonten echter extreme vormen aan. Ze schrobben hun handen tot bloedens toe. Of ze gaan urenland door tot ze alle kleren precies recht opgevouwen hebben.

Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies

 • Hoe maak ik mijn bemestingsplan op?
 • Hoe beperk ik het nitraatresidu?
 • Hoe hou ik de mestbalans op mijn bedrijf in evenwicht?
 • Is derogatie nuttig voor mijn bedrijf?
 • Hoe breng ik het humusgehalte op peil?
 • Wat betekent ‘werkzame stikstof’?
 • Welke groenbemesters zaai ik best in?

Onze bedrijfsadviseurs staan voor u klaar voor een PERSOONLIJK GRATIS gesprek met kennis van zaken.

Loslaten, als niet alles loopt zoals gehoopt

“Verander, wat je niet aanvaarden kan.
Maar aanvaard, wat je niet veranderen kan!”

Alleen je bedrijf uitbouwen, een uitdaging

“Na het overlijden van mijn vader, valt het me zwaar om alleen beslissingen te nemen. Vroeger kon ik alles met hem bespreken, maar ik heb geen enkele vertrouweling, die hem kan vervangen”

Een adviesgesprek voorbereiden

“Advies vragen kost me geld. Hoe kan ik ervoor zorgen dat die geïnvesteerde centjes optimaal renderen?”

Nooit meer voltijds boeren?

“Ik ben op tijd gestopt. De dieren zijn verkocht. Ik verdien nu goed met 40 uur werken. ’s Avonds en in het weekend ben ik hobbyboer of werk ik bij een boer in de buurt. Het is jaren geleden dat ik nog zo heb kunnen genieten. En morgen? Morgen ga ik naar een wijkfeestje met vrouw en kinderen. Voila!”

Generatiewissel

Als boerin heb ik jaren graag op het bedrijf gewerkt en werd het bedrijf een deel van mijn identiteit. Ik ben trots op mijn bedrijf en op mijn beroep. Wat is mijn rol, nadat ik verhuis en nadat het bedrijf overgelaten is aan de kinderen?

Volharden in verliezen?

Het personeel dat op ons bedrijf komt werken om de groenten te oogsten, verdient meer dan wij. Als ik terugkijk in mijn bedrijfscijfers, dan blijkt dat dit niet het eerste jaar is dat dit me voorvalt. Na een gesprek met de teeltvoorlichter, met mijn boekhouder en met mijn echtgenote, besloot ik mijn teeltplan aan te passen en kosten te besparen.

Depressie

Depressie, meer dan zo maar een dip

In de brochure Depressie, meer dan zo maar een dip (pdf) leest u meer over:

 • (h)erkennen van depressie
 • telefonische hulp en informatie bij depressie
 • trainingen, therapieën, behandeling
 • boeken en nuttige organisaties

Depressie bij jongeren

Geen zin hebben in contact met vrienden of om uit te gaan, met slaande deuren weglopen, spijbelen en experimenteren met drank en drugs: het komt allemaal voor bij jongeren in de pubertijd. Net als pessimisme en zwaarmoedigheid. Maar een jongere die langere tijd somber of zich blijft afzetten tegen de wereld, heeft mogelijk een depressie.

Depressie bij ouderen

De oude dag gaat vaak gepaard met vergeetachtigheid, weinig energie, lichamelijke ongemakken, pijn en stramheid. Ook hebben veel ouderen last van somberheid, lusteloosheid en eenzaamheid. Dat is niet zo vreemd. Door de jaren heen zijn allerlei mensen die hen dierbaar zijn, gestorven. Dat brengt verdriet en rauw met zich mee

Postpartum depressie

Een kind krijgen is een ingrijpende gebeurtenis. U maakt in een korte tijd veel veranderingen door. Lichamelijk en hormonaal, maar ook emotioneel en sociaal. U heeft opeens veel nieuwe verantwoordelijkheden en uw baby vraagt veel zorg. Het is dus helemaal niet vreemd dat u de eerste dagen na de bevalling last heeft van babyblues. Dit zijn de zogenaamde huildagen. U moet zomaar huilen, bent prikkelbaar, nerveus en u heeft problemen met slapen. Maar liefst 50 tot 80 procent van alle vrouwen die een kind krijgen, hebben hier last van. Dat is vooral in de derde tot tiende dag na de bevalling.

Drugs

Kompas vzw - behandelingscentrum voor druggebruikers

Kompas is een opvangcentrum dat 24h op 24h open staat voor iedereen die problemen heeft door het gebruik van drugs.
Wij bieden ambulante begeleiding van mannen en vrouwen. Ook zijn wij erkend door het RIZIV.

Geestelijke gezondheid

Pluk je geluk

Het CM-geluksplan is opgevat als een metroplan met zeven lijnen. Welke lijn je ook kiest, de haltes vergroten je geluksgevoel. De tips bij de verschillende haltes op de gelukslijnen helpen je concreet net dat tikkeltje gelukkiger te worden.

PritLink

Het PritLink-aanbod is bedoeld voor personen met een psychische kwetsbaarheid en/of psychiatrische problematiek, ongeacht de leeftijd. Ook  mensen uit hun nabije omgeving ( familie, mantelzorgers, vrienden, .. ) zijn welkom!
De programma’s die PritLink aanbiedt  kunnen aanvullend zijn bij  een lopende behandeling, maar vervangen die niet.

Gokverslaving, de kick die onweerstaanbaar is

Wie waagt er niet eens een gokje? De een koopt een kraslot, de ander zoekt zijn geluk achter de gokkast of kaart om veel geld. Meestal gaat het om een onschuldig tijdverdrijf. Maar voor sommige mensen biedt het gokken een kick waar ze niet meer buiten kunnen.

Schizofrenie: verstoorde werkelijkheid

Ieder mens denkt wel eens dat hij een stem hoort terwijl er niemand geroepen heeft. Of meent in de schemering een man te zien, om dan te ontdekken dat het een boom is. Maar sommige mensen zien beelden of horen stemmen die er voor anderen niet zijn, die in hun beleving echt bestaan.

Borderline: Als het evenwicht zoek is

Een leven waarin alles van een leien dakje gaat, is eerder uitzondering dan regel. Iedereen krijgt te maken met tegenslagen: zakken voor een examen of afgewezen worden voor een baan.

Ook heeft elk mens weleens een fikse ruzie met een familielid, vriend, vriendin of collega.Maar bij sommige mensen zijn veranderingen, mislukkingen en heftige conflicten eerder regel dan uitzondering.

Het helpend gesprek

“Over iedere kwestie zijn er twee meningen (oordelen, adviezen): die van mij en de verkeerde”.
Iedereen begint aan een gesprek met zijn achtergrond, opgedane ervaringen, normen en waarden. Dit resulteert in een beeld van de manier waarop mensen hun leven moeten vormgeven, van wat belangrijk is en wat niet, van wat de ander zou moeten doen of laten. De onbewuste afweging in welke mate je gesprekspartner aan dit beeld voldoet, heeft invloed op de houding die je tegenover hem aanneemt. Veroordeling ligt snel op de loer.

Het blijft onder ons

Vertrouwen is de basis van onze hulpverlening. Je mag dus verwachten dat elke hulpverlener correct omgaat met de informatie die jij geeft. Wat je bij het CAW vertelt, blijft onder ons. Want elke hulpverlener van het CAW heeft een beroepsgeheim. Dat geldt ook voor vrijwilligers en stagiairs. Anoniem? Als je bij het CAW hulp vraagt, moet je jouw naam niet zeggen. Als je dat wenst kan je anoniem blijven.

Goede erfbetreders, goede hulpverleners?

Klanten, waar je al jaren zaken mee doet, worden vrienden. Maar Lies komt al een tijdje geen babbel meer maken. Ze is duidelijk niet gelukkig. Wat kan ik doen?

Moe zijn en toch niet kunnen slapen

“Toen ik 25 was, sliep ik als een roos. Nu, 25 jaar later, heb ik moeite om in te slapen, door te slapen en uit te slapen”

Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing

In geen enkel gezin gaat het er altijd harmonieus aan toe. Ouders worden wel eens boos op hun kind of sturen het naar de slaapkamer als het vervelend is. Soms vallen er heftige woorden. Heel gewoon, geen reden tot bezorgdheid. In sommige gezinnen blijft het echter niet bij af en toe een heftige woordenwisseling of een boze bui. Daar krijgen kinderen voortdurend van hun ouder(s) te horen dat ze niets waard zijn, worden ze afgesnauwd of uitgescholden en kunnen ze zich niet veilig voelen. Of ze krijgen nauwelijks aandacht en kunnen hun verhaal niet kwijt.

Consultatiepunt Ouderen Multidisciplinair

Het Consultatiepunt Ouderen multidisciplinair is een laagdrempelig consultpunt waar ouderen met psychische problemen terecht kunnen voor een eerste inschatting en diagnostiek.  Multidisciplinair overleg voorziet ook in professioneel advies en verdere oriëntatie.
Exclusie: geen zuivere informatievragen, geen spoedeisende zorg.

Ooit al zo gereageerd?

Praten met mensen over hun psychische problemen lijkt niet zo eenvoudig te zijn. Vaak lokt dit ook bij degene die luistert emoties uit: van medelijden, onzekerheid, twijfel tot kwaadheid. Vanuit die emoties gaan we reageren of blijft het stil… Aangezien 1 op 4 te kampen krijgt met ernstige psychische problemen, vonden we het nodig hieraan aandacht te besteden.

ADHD bij kinderen en volwassenen

Rondrennen, de aandacht ergens niet bij kunnen houden, niet luisteren: het hoort bij kinderen. Ook volwassenen kunnen zich soms moeilijk concentreren, maken slordigheidsfouten of zitten onrustig te schuiven tijdens een vergadering.

Autisme, hoe autismevriendelijk bent u?

Heeft uw kind, kleinkind, collega, vriendin, partner of iemand anders in uw omgeving autisme? En wilt u weten hoe u met hem of haar rekening kunt houden? Dan is deze brochure voor u. U vindt hierin informatie over autisme en wat u kunt doen om beter om te gaan met iemand die autisme heeft.

Dementie, als het geheugen vervaagt

Iedereen is wel eens wat kwijt, bijvoorbeeld de huissleutels of zijn bril. En dat iemand zich even niet kan herinneren waarvan hij die persoon toch kent, is ook gewone vergeetachtigheid. Het wordt zorgelijker wanneer iemand niet meer weet dat hij een persoon ergens van kent. Geheugenverlies dat verder gaat dan gewone vergeetachtigheid kan een signaal zijn van dementie.

Manisch depressieve stoornis

Met je hoofd in de wolken lopen en bruisen van energie, in zo’n bui is iedereen weleens. De ene keer hangt die uitgelaten stemming samen met de lente die op komst is, een andere keer met een succesje op het werk. Ook een sombere bui kent iedereen wel. De meeste mensen weten dat zulke stemmingen niet eeuwig duren. Ups en downs horen nu eenmaal bij het leven.

Bij sommige mensen zijn die pieken echter extreem hoog, en de dalen donker en diep.

Slaapstoornissen, als de nacht geen rust geeft

Iedereen slaapt wel eens slecht. U ligt uren te piekeren en te draaien en kunt maar niet in slaap komen. Of u slaapt slecht omdat u de dag erna een spannende of drukke dag heeft. Voor een of twee nachten is dat niet zo erg. Maar het wordt anders als u elke nacht de klok drie uur hoort slaan en ’s ochtends doodmoe uit bed stapt. Dan kan u een slaapstoornis hebben.

Pesten bij kinderen en volwassenen

Of we nu jong zijn of oud, allemaal plagen we wel eens en worden we geplaagd. Kinderen leggen een nepspin op het bureau van hun nieuwe juf, collega’s halen een één-april-grap uit met elkaar en ook sinterklaas plaagt in zijn gedachten heel wat af. Plagerijen zijn niet kwaad bedoeld. Anders wordt het wanneer klasgenoten een mollig meisje elke dag opnieuw voor biggetje uitschelden of een jongen op weg naar school slaan en duwen.

Eetstoornissen, als eten een obsessie is

Elk mens is dagelijks met eten bezig. Logisch, eten is immers nodig om in leven te blijven. We eten ook voor de gezelligheid, om iets te vieren of om onszelf te troosten. Tegelijkertijd is slang zijn de norm. Er zijn maar weinig mensen die nooit op dieet zijn.

Voor mensen met een eetstoornis is voedsel een obsessie geworden. Hun leven wordt beheerst door eten, calorieën en afvallen.

En hoe blijf jij fit in je hoofd

Voor de campagne van ‘Fit in je hoofd’ werd een folder ontwikkeld. Deze geeft informatie bij elk van de 10 stappen.

Het Pakt: ambulant aanbod geestelijke gezondheidszorg regio Gent-Eeklo

Sociale rechten

Agrozorgwijzer

Er zijn meer mensen, die je  kunnen helpen, dan je denkt.

Kijk even naar de verschillende organisaties en verenigingen in deze adressenlijst.

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas

Vergelijk de leveranciers van elektriciteit en aardgas en vind de beste leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en niet moeilijk.

Hebt u een vraag over energie?

In deze folder geven we het antwoord op een aantal energievragen. Op www.vreg.be vindt u nog veel meer informatie.

Sociale rechten: haalt u er alles uit?

De grondwet voorziet in een aantal basisrechten voor elke Belg. De verschillende overheden nemen heel wat maatregelen om die rechten te waarborgen. Maar … vaak kennen mensen hun rechten niet of weten ze niet hoe ze er aanspraak op kunnen maken. Wie onvoldoende geïnformeerd is, loopt meer risico om tussen de mazen van het sociale vangnet te vallen.

Stress

Stress, overspannenheid en burnout

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress brengt uw lichaam in staat van paraatheid. Uw polsslag versnelt, uw spieren spannen zich en uw ademhaling wordt sneller en dieper. Het is de spanning die u voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat u extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus.

Posttraumatische stress-stoornis

Ieder mens maakt nare dingen mee. Dat hoort bij het leven. Meestal verdwijnt zo’n nare gebeurtenis na verloop van tijd uit uw gedachten. Maar sommige ervaringen zijn zo schokkend dat u ze moeilijk kunt vergeten.

Stresspack

In dit boekje kan je leren wat stress is en wat je eraan kan doen. Als wij een probleem zoals stress willen oplossen, dan is het ook belangrijk om goed te weten wat stress is. Dit is het onderwerp van het eerste hoofdstuk: “Wat is stress?”

 • In het tweede hoofdstuk, dat “Test jezelf” heet, kan je een aantal vragenlijstjes invullen om te zien óf en hoeveel stress er is in jouw leven.
 • Het derde hoofdstuk zal je leren om stress aan te pakken op verschillende manieren. Gelukkig moeten we niet alle problemen zelf oplossen.
 • Daarom wordt in hoofdstuk 4 uiteengezet bij wie je terecht kunt met problemen, als je het niet ziet zitten om ze alleen op te lossen.
 • In een vijfde en laatste hoofdstuk wordt tenslotte stilgestaan bij de vraag hoe je andere mensen met hun problemen kunt helpen.

Te veel werk! Help

“‘Mijn grootmoeder had nooit gebrek aan tijd, maar deze tijd hoort tot het verleden’”

Suicidepreventie

Zelfmoordhulp 1813

Lijkt zelfmoord soms nog de enige oplossing? Je wil niet meer denken of voelen? Je staat op een keerpunt, er moet iets veranderen. Lees hier wat je zoal kan doen.

Suïcide, als iemand geen uitweg meer ziet

Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met iemand die het niet meer ziet zitten. Bij sommige mensen is die wanhoop zo intens dat ze rondlopen met plannen om een eind aan hun leven te maken. Ze zijn dan suïcidaal. Een enkeling pleegt echt suïcide. Wellicht bent u van heel nabij bij zo’n situatie betrokken. Bijvoorbeeld omdat uw partner, kind, vriendin, collega, leerling erg somber is en zegt dat hij of zij het niet meer ziet zitten.

Werkgroep verder

Werkgroep Verder biedt veel informatie via de websites www.zelfmoord1813.be en www.werkgroepverder.be. Je vindt er een apart luik voor jongeren, volwassenen, hulpverleners en pers.

Voor de babbel van je leven

Maak je je zorgen om iemand in je omgeving? Of denk je soms zelf aan zelfdoding? In deze folder vind je enkele tips die je kunnen helpen om hiermee om te gaan.

Advies SuïcidePreventie voor Huisartsen en Andere hulpverleners

ASPHA staat voor Advies SuïcidePreventie voor Huisartsen en Andere hulpverleners. Je kan via telefoon of e-mail contact opnemen met ASPHA voor advies over het begeleiden van suïcidale personen, hun omgeving en nabestaanden van zelfdoding. Een gesprek met ASPHA kan ook anoniem.

Als het leven ondraaglijk lijkt. Praten helpt

Iemand uit uw directe omgeving heeft te veel pillen ingenomen of zichzelf beschadigd. U bent hier waarschijnlijk erg door geschrokken. Ook maakt het u misschien verdrietig, bang of boos. Tegelijkertijd wilt u graag iets betekenen voor die ander. Maar hoe?

Verlies

Rouw en verliesverwerking

Elke dag worden veel mensen geconfronteerd met de dood van een dierbare. Zo’n verlies is een van de ingrijpendste en verdrietigste gebeurtenissen in een mensenleven. Van het ene op het andere moment is de naaste definitief weg. Dat afscheid verandert het leven voor altijd, ook wanneer het niet onverwacht kwam. Nabestaanden, zoals de partner, de ouders of de kinderen, worden vaak niet alleen overweldigd door verdriet, maar ook door gevoelens van verbijstering.

Werk zoeken

My Future Works

The Future Alliance is reeds 20 jaar actief in het begeleiden van mensen in hun loopbaan. Door een uitstekende kennis van de arbeidsmarkt helpen we mensen zichzelf oriënteren in een boeiende en complexe wereld.

Ziekte

Borstkanker, met wie kan ik er over praten?

Zoekt u hulp of andere informatie? Hebt u er behoefte aan om uw hart eens te luchten? Zoekt u informatie over een type kanker of de behandelingsmogelijkheden? Wilt u weten hoe u op een dienst van Stichting tegen Kanker een beroep kunt doen?

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

imgKlik door
Klik door
imgKlik door
Klik door