Je bent hier : Projecten  >  Reset Nieuw Programma  >  KaapVan40Gepasseerd
woensdag , februari , 24 2021

Iemand die van op een afstandje kijkt, ziet soms meer.

De Kaap van 40 Gepasseerd

Met de roots in de landbouw ben ik begin de jaren 90 vol enthousiasme gestart met een varkensbedrijf. Alle stallen werden opgefrist en aangepast. Ondertussen bleef mijn echtgenote buitenshuis werken.

Na 20 jaar, ondertussen was ik de kaap van 40 jaar al gepasseerd, kwamen we op een keuzemoment.

De stallen waren zo goed als afgeschreven. Ze konden nog een paar jaar mee maar met nog een loopbaan van minstens 20 jaar voor de boeg waren nieuwe investeringen nodig.
Ook het sociaal isolement begon door te wegen. ’s Morgens vertrokken de kinderen naar school, en tot 16u30 had ik vaak niemand gesproken. De middelbare schoolcarrière zat er op dat ogenblik bijna op, ook dat zou weg vallen. Daarenboven kwam nog de aanslepende slechte conjunctuur in de sector.

Maar toen kwamen ook de twijfels

Waar moet ik op zoek naar een andere job? Voor welke job kom ik in aanmerking? Als we het bedrijf verkopen, zijn we dan ook onze woning kwijt? Wat met het klein beetje grond bij het bedrijf? Waar kunnen we terecht voor informatie?

Een goed gesprek aan de keukentafel met een adviseur van Boeren op een Kruispunt zette ons op weg. Hij overtuigde mij er van dat men overal op zoek is naar mensen die zelfstandig kunnen werken, met wat technische kennis maar ook ervaring met administratie, verzekeringen, wetgeving… en dat zijn toch juist de competenties van een landbouwer?

Ondertussen zijn we 6 jaar verder

We hebben met het hele gezin er nog geen seconde spijt van gehad. Een nieuwe weg brengt nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden.
Bedankt aan de mensen van Boeren op een Kruispunt voor het onafhankelijk advies, de steun en de tips!

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138

Top