Je bent hier : Projecten  >  Reset Nieuw Programma  >  OpnameEnThuisfront
woensdag , februari , 24 2021

Iedereen stond aan mijn kant, dus de boot sloeg om..

Opname in een psychiatrisch ziekenhuis en de invloed op het thuisfront

Mijn man stond niet open voor een opname in een psychiatrisch ziekenhuis, wou niet geholpen worden, stond er ook  niet voor open, dan is het moeilijk om in te grijpen.

Het is niet het probleem om te luisteren, maar het probleem ligt waar ze niet willen luisteren.

Begeleiding loopt over verschillende vlakken.

De financiële problemen kunnen meestal opgelost worden.

Maar de geestelijke zorg is belangrijk hoe je er mee omgaat en de omgeving weet vaak niet welke impact dat op een gezin kan leggen.

In de instellingen waar ze opgenomen worden, krijg je als gezin geen begeleiding. Leg dat de kinderen maar eens uit.

Er zou meer met de gezinnen dienen gesproken worden , je weet vaak vooraf niet of er na een opname zich nog een herval voordoet.

Bij mijn man was er wel 10 keer een herval.

Je leert er mee leven, je denkt niemand is perfect, je kan het samen leren aanvaarden en elkaar steunen in goede en slechte tijden.

Je partner blijft dezelfde , hij heeft een grote rugzak mee en je moet er samen mee kunnen leven, wat niet altijd simpel is maar dat maakt het de moeite waard om voor te leven.

Er moet meer gewerkt worden ronde de jongeren van ouders die opgenomen zijn, de jongeren voelen zich in de kou gezet en gaan veel al de verkeerde kant op.

Ik wist en weet dat mijn man daar in goede handen is, maar als ouder moet je heel hard knokken voor de kinderen, ge moet een tijger zijn. Ik zal altijd blijven knokken zowel voor mijn kinderen als voor andere kinderen die ik soms opvang, want het beleid naar de jeugdzorg is nog niet goed afgestemd op dergelijke zaken, daar zou dringend iets aangedaan moeten worden, een kind moet ook gehoord worden, want er zijn meerdere verhalen in een verhaal, hij, ,zij en de kinderen.

Ik ben blijven knokken en ben de trotse moeder van 5 prachtige kinderen.

Tip:

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138

Top