Je bent hier : Tips
dinsdag , augustus , 04 2020

Nieuwe oplossingen en tips

14

Een verzekering om je familie te beschermen

geplaatst op
Een verzekering om je familie te beschermen

Regelmatig ontmoeten we bedrijfsleiders die grote kredieten aangaan zonder schuldsaldoverzekering.

Wie investeert, gelooft in zijn succes

Een mogelijk falen of overlijden door ongeval of ziekte wordt niet meegenomen in de mogelijkheden. De kredietnemer gelooft niet in de kans van overlijden of wil het niet eens bekijken. Hij/zij is zich niet bewust dat zijn/haar partner meestal ook kredietnemer is en bij overlijden alle schulden alleen moet terugbetalen.

De kostprijs van een premie voor een schuldsaldoverzekering zou eigenlijk altijd moeten opgenomen worden in het investerings- en financieringsplan dat moet voorgelegd worden bij een kredietvraag. Zelfs indien de premie wordt opgedeeld in jaarlijkse premies, moet deze kostprijs meegenomen worden in de rendabiliteitsstudie van het bedrijf of het project.

Het grote nadeel van jaarlijks premies is dat je het risico loopt om in een slecht jaar geen premie te betalen. ' Net op het moment dat je bedrijf en je gezin onder de grootste druk staat, is een goede verzekering extra belangrijk.' Wie zijn premie niet kan betalen, raden we dan ook aan om ouders of schoonouders aan te spreken om de premiebetaling voor te financieren. ' Als ze eenmaal weten hoeveel bankkrediet er nog loopt, zijn ze meestal wel bewust van het risico en willen ze meestal wel even helpen.

Gezien de grootte van de recente investeringen en financieringen, wordt hier soms van afgeweken. De hoofdkredietnemer redeneert dat zijn/haar partner bij een ongeluk of ziekte, het bedrijf toch niet kan draaiende houden, en dan maar moet schulden vereffenen door activa te verkopen.

En dan toch: het onmogelijke

Toch gebeuren er regelmatig ongelukken met overlijden. De overblijvende partner kan het meestal niet geloven. Eenmaal de realiteit toch doordringt, vraagt de partner hoe het verder moet.

Stoppen of zelfs gedeeltelijk stoppen, is meestal onbespreekbaar. 'Ik ben al mijn vriend(in), levenspartner kwijt. Als ik stop met het bedrijf, verlies ik ook nog eens mijn werk en mijn woning. No way!'

Bovendien probeert de overlevende partner de droom van de overledene nog te realiseren. Voor de partner, voor de kinderen of voor zichzelf.

Dit is niet eenvoudig: als alleenstaande heb je meestal minder mogelijkheden, slagkracht dan als koppel.

Wie hierover wil praten, kan ons gratis en discreet contacteren.

Posted in: Algemeen | Tags: Financieel , bankzaken , schuldsaldoverzekering , overlijden | Comments (0) | View Count: (787)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Facebook LinkedIn Twitter

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138

Top