Je bent hier : Tips
woensdag , november , 30 2022

Nieuwe oplossingen en tips

05

Nog 2 weken voor je verzamelaanvraag

geplaatst op
Nog 2 weken voor je verzamelaanvraag

Iedere landbouwer moet het landbouwareaal dat hij in 2019 zal gebruiken aangeven. Het gaat dan over de gronden waarvoor je subsidies kunt krijgen zowel als die waarvoor je geen subsidies kunt vragen. Subsidies kan je krijgen volgens je toegekende basisrechten en in de mate dat je voldoet aan de voorwaarden van de vergroeningsdoelstellingen of de gemaakte beheerovereenkomsten. Wie iets meer wil bemesten, kan een uitzondering of een derogatie op de strenge bemestingsnormen aanvragen. Ben je bovendien jonge landbouwer en je wil de premies aanvragen die speciaal voor jou bedoeld zijn, dan is 21 april de uiterste aanvraagdatum. Ook alle overdrachten van betalingsrechten moet je tegen 21 april melden.

De aanvraag die alle wensen en plichten verzamelt, kan je alleen indienen wanneer je inlogt bij het e-loket van het departement Landbouw en Visserij. Een papieren versie van die verzamelaanvraag is er niet meer. Je krijgt nog wel een papieren document dat je kunt gebruiken om je elektronische aangifte voor te bereiden.

Wie je de deadline van 21 april uit het oog verliest, riskeert 250 euro boete en kan subsidies of zelfs rechten verliezen.

Via boerenbond.be

Posted in: Algemeen | Tags: verzamelaanvraag | Comments (0) | View Count: (842)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43