Je bent hier : Tips
maandag , oktober , 21 2019

Nieuwe oplossingen en tips

11

Vrijstelling van sociale bijdragen voor sectoren in crisis: FRUIT VARKENS VLEESVEE

geplaatst op
Vrijstelling van sociale bijdragen voor sectoren in crisis: FRUIT VARKENS VLEESVEE

De varkenshouderij is een sector die reeds lange tijd erkend is als sector in crisis. Recent is nu ook de vleesveesector en hardfruit erkend als sector in crisis.

Door de erkenning als ‘sector in crisis’ komen de betrokken bedrijven in aanmerking voor de vrijstelling van de betaling van de sociale bijdragen als zelfstandige voor vier of vijf kwartalen.

Via dit formulier kan je een standaardformulier terug vinden om deze vrijstelling aan te vragen.  

Indien je beslist om sociale bijdragen in de toekomst niet meer te betalen, verwittig hiervoor je sociaal verzekeringsfonds per mail of telefonisch. Deze verwittiging is belangrijk om zo onnodige inningsprocedures te vermijden.  Het sociaal verzekeringsfonds zal blijven afrekeningen sturen, maar deze kan je opzij leggen. Nadat je de laatste afrekening hebt ontvangen waarvoor je een vrijstelling wenst, doe je de aanvraag.

Voorbeeld: Als je vrijstelling wenst voor de 4 kwartalen van 2019, doe je geen enkele betaling en wacht je tot je de afrekening van het 4de kwartaal ontvangen hebt. Daarna vraag je de vrijstelling aan voor alle onbetaalde afrekeningen van 2019. Je sociaal verzekeringsfonds zal alle ontvangen afrekeningen annuleren.

De periode waarin je geen sociale bijdragen betaalt, komen ook niet in aanmerking voor pensioenopbouw. Binnen de termijn van vijf jaar kan je de vrijgestelde bedragen nog betalen, om dit recht te zetten. Rechten in de ziekteverzekering blijven wel behouden.

Hulp nodig bij het invullen?
Contacteer je boekhouder of één van de adviseurs van vzw Boeren op een Kruispunt.
We helpen je concreet, zonder beschuldiging.

Doen!
We weten dat de sociale bijdragen op de hoop onbetaalde facturen niet zo groot zijn, maar het geeft u wel ademruimte om met andere schuldeisers een afbetalingsplan te maken. Maak een overzicht van alle onbetaalde facturen om aan uw boekhouder uit te leggen dat deze vrijstelling voor u en uw gezin wel degelijk een hulp is.

Posted in: Algemeen, Rundvee, Varkenshouderij | Tags: vrijstelling , varkenshouderij , crisis , sociale bijdragen , rundveehouderij , fruitteelt | Comments (0) | View Count: (876)
Comment function is not open
Welkom en tof dat je onze tips leest en verder wil volgen.
Je kans ons helpen door onze tips en ideetjes een Like op Facebook, een Tweet of een Share op LinkedIn te geven.
Facebook LinkedIn Twitter

Krijg je geen Nieuwsbrief meer doorgestuurd? Schrijf je opnieuw in via het inschrijvingsformulier.
Naar aanleiding van de GDPR hebben we mogelijk opnieuw je toestemming nodig.

aanmelden homepage

Ik wens hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Aanmeldformulier

Of bel gratis 0800 99 138

Top