Je bent hier : Tips
vrijdag , augustus , 19 2022

Nieuwe oplossingen en tips

26

Wegstoppen van slechte brieven zorgt voor grotere problemen.

geplaatst op
Wegstoppen van slechte brieven zorgt voor grotere problemen.

Het is niet leuk om hierover te vertellen, maar er zijn nog steeds gezinnen in uw buurt, straat of familie, die hun facturen niet tijdig kunnen betalen.

Verschillende schuldeisers hebben zich hierop georganiseerd. We kennen schuldeisers, die een automatisch systeem hebben om klanten via een incassobureau of advocaat te vorderen. We kennen leveranciers die hun klanten (ook voor kleine vorderingen) dagvaarden voor de rechtbank.

Aan de kant van de schuldenaar (boer die moet betalen) zien we dat veel mensen hier geen oplossing voor hebben.Sommige boeren zijn het ondertussen gewend dat er slechte brieven van advocaten en deurwaarders komen. Het maakt niet veel indruk meer. Anderen zorgen dat ze alle slechte brieven en aanmaningen zelf in handen krijgen om ze daarna weg te stoppen voor de andere gezinsleden.
 

Niet opvolgen van aanmaningen, dagvaardingen en ander bedreigingen leidt bijna altijd tot grotere schade. We snappen dat betrokkene op de duur geen moed meer heeft om te bellen voor een betalingsregeling. We weten dat betrokkenen soms niet meer kunnen volgen hoe de vordering is samengesteld : het eerste bedrag wordt veelal snel verhoogd met grote bedragen voor advocaat en invordering.

Aanbod: wie zo’n problemen heeft, kan bij vzw Boeren op een Kruispunt GRATIS terecht om het probleem te helpen oplossen. We hebben al tientallen gezinnen bezocht met betalingsproblemen en begrijpen -zonder beschuldiging- hoe gezinnen in problemen kunnen komen. We kijken eerst na of de vordering terecht is: zijn alle betalingen al afgetrokken. We maken een kasplanning om na te gaan welk afbetalingsplan haalbaar is.We nemen zelf, in uw aanwezigheid en met uw goedkeuring, contact op met uw schuldeiser om een betalingsregeling af te spreken. Indien gewenst door u als betrokkene, geven we u informatie mee naar uw fiscale boekhouder, zodat die met deze gegevens uw belastingaangifte kan verbeteren. We volgen u op, zolang u er behoefte aan hebt. 

Het enige wat u moet doen, is bellen op onze gratis hulplijn 0800.99.138.
of een mailtje sturen naar info@boerenopeenkruispunt.be

 

 

Posted in: Algemeen | Tags: Facturen , administratie , brieven , kasplanning , deurwaarders , afbetalingsplan | Comments (0) | View Count: (800)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

Top