Je bent hier : Tips
vrijdag , december , 02 2022

Nieuwe oplossingen en tips

10

Oproep: Deel je ervaringen, oplossingen en bezorgdheden met collega’s landbouwers

geplaatst op
Oproep: Deel je ervaringen, oplossingen en bezorgdheden met collega’s landbouwers

Naar aanleiding van de werelddag voor Geestelijke gezondheidszorg op 10 oktober publiceert landbouwonderzoekinstituut ILVO, de eerste tussentijdse resultaten uit hun onderzoek naar het welbevinden bij land- en tuinbouwers.

Uit de eerste resultaten blijkt dat er 48% van de landbouwers aangeeft dat hun job hen mentaal uitput. Opvallend is dat de landbouwers niet op zoek gaan naar hulp. Er heerst de dag van vandaag nog altijd taboe op het vragen van hulp, zeker als het gaat rond mentale klachten.

Landbouwers die echter wel de stap durven zetten om hulp te zoeken, komen niet altijd goed terecht. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 3 landbouwers zich geholpen voelt, wanneer ze hulp inschakelen. De kostprijs en de beschikbaarheid van professionele hulp vormt voor velen een drempel.

Wie zijn kwetsbaarheid kenbaar maakt aan zijn omgeving, ontdekt meestal dat er reeds een oplossing is voor zijn probleem. Wie durft te praten over zijn problemen, ervaart dat collega’s dit probleem voorheen al oplosten. Het is de kwetsbaarheid die ons bindt.

We willen graag advies van onze lezers en adviesvragers: hoe kunnen we deze land- en tuinbouwers motiveren om de stap te zetten naar hulpverlening? Deel je eigen ervaringen, oplossingen, bezorgdheden met collega landbouwers. Bezorg (anoniem) folders en praktische tools die de landbouwers kunnen helpen.

Boeren op een Kruispunt heeft een overzicht van steunpunten en deskundigen gemaakt, die u kunnen helpen om zorgen en problemen op te lossen.

Boeren op een Kruispunt werkt gratis, discreet en belangeloos voor de adviesvrager en samen met hen gaan we op zoek naar haalbare oplossingen, voor de persoon, het gezin en het bedrijf. We werken ook samen met freelance psychologen. Zij ondersteunen de adviesvragers bij psychosociale problemen.

Vzw Boeren op een Kruispunt is 7 dagen op 7 bereikbaar via het gratis nummer 0800 99 138 of via info@boerenopeenkruispunt.be.

Posted in: Algemeen | Tags: Stress , onderzoek , geestelijke gezondheidszorg | Comments (0) | View Count: (1381)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43