Je bent hier : Tips
donderdag , december , 01 2022

Nieuwe oplossingen en tips

01

Lachen is gezond

geplaatst op
Lachen is gezond

Sinds de coronacrisis is het straatbeeld veranderd. Mensen groeten elkaar terug met een goede dag of een glimlach, je voelt de corona verbondenheid. Die glimlach kan je dag goed maken, daarnaast is lachen ook zeer gezond.

Ook al eens gemerkt hoe goed je je voelt na een intense lachbui? Je verbeeldt je niets! Lachen zorgt er écht voor dat je je beter in je vel voelt. En dat niet alleen. Een goede lachsessie is ook een enorme boost voor je weerstand. Lachen is gezond!

Lachen is het beste antistress middel

Er komen door het lachen stoffen in je hersen vrij die zorgen voor een heerlijk, gelukzalig gevoel.

De niveaus van stresshormonen, zoals cortisol en adrenaline, nemen ook af tijdens lachbuien.

Lachen doet je relativeren

Lachen is daarnaast een goede manier om om te gaan met onverwachte gebeurtenissen in het leven en helpt ons relativeren: zo kunnen we niet beslissen wat er gebeurt in ons leven maar kunnen we er wel voor kiezen om het op een positieve manier te omarmen. Wie kiest voor een gepaste reactie, door bijvoorbeeld te lachen en de positieve punten van een gebeurtenis op een rijtje te zetten, beschermt zijn lichaam en geest en geeft andere mensen een comfortabel gevoel

Lachen verlaagt je bloeddruk

Last van een te hoge bloeddruk? Dan kan een dagelijkse lachsessie wonderen doen voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat je bloeddruk lager ligt na enkele minuten lachen. Daarnaast kan de je de werking van je bloedvaten verbeteren door te lachen. Op lange termijn kan je hiermee zelfs het risico op hart- en vaatziektes verkleinen!

Je slaapt er beter door

Slaap je niet zo goed de laatste tijd? Hoog tijd om wat meer te lachen. Tijdens het lachen maakt je lichaam serotonine aan. Dit hormoon speelt een belangrijke rol in het slaapproces aangezien melatonine (het slaaphormoon) aangemaakt wordt op basis van serotonine.

Beter immuunsysteem

Onderzoekers hebben vastgesteld dat er meer antistoffen in je bloed zitten na een lachbui. Daardoor ben je beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een goed werkende weerstand is namelijk de beste bescherming tegen ziektes en verkoudheden. Lachen? Het beste medicijn.

Goed voor je gewicht

Hoe lager je serotonineniveau, hoe groter je zin in suiker- en koolhydraatrijke voeding. Aangezien je lichaam serotonine aanmaakt door te lachen, heeft lachen dus ook een positief effect op je gewicht. En een gezond gewicht is noodzakelijk voor een goede gezondheid.

Goed tegen pijn

Lachen is een natuurlijke pijnstiller en is gratis.

Posted in: Algemeen | Tags: lachen , ontspanning , stress | Comments (0) | View Count: (1220)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43