Je bent hier : Tips
zaterdag , juli , 11 2020

Nieuwe oplossingen en tips

29

Subsidie premie brede weersverzekering

geplaatst op
Subsidie premie brede weersverzekering

De brede weersverzekering is een verzekering die de 6 natuurfenomenen dekt (storm, hagel, vorst, ijs, regenval en droogte). Als je deze voor 30 augustus betaalt, heb je recht op een subsidie van 65% van het premiebedrag.

Om in aanmerking te komen voor subsidies van de Vlaamse Overheid voor de verzekering diende je dit aan te geven in je verzamelaanvraag van 15/05/2020.

Je kan in 2020 een subsidie ontvangen die maximaal 65% van de jaarlijkse verzekeringspremie (exclusief verzekeringstaks) bedraagt.

Om te genieten van uitbetalingen door de verzekering heb je nog de tijd om deze te betalen tem 30/08/2020.

Verzeker minstens 25% van uw bedrijfsareaal om nog beroep te kunnen doen op het rampenfonds.

Vanaf 2025 zullen er geen vergoedingen meer zijn uit het rampenfonds.

Landbouwers die zo’n verzekering afsluiten, kunnen van de verzekeringsmaatschappij een schadevergoeding krijgen als aan de polisvoorwaarden voldaan is. Net zoals bij andere verzekeringen kunnen deze voorwaarden verschillen tussen de verzekeraars.

De afhandeling van de schade gebeurt conform de polisvoorwaarden tussen de landbouwer en de verzekeraar. Er is daarbij geen tussenkomst van de overheid.

De polisvoorwaarden (zoals eigen risico, normen voor weersfenomenen, maximale uitbetaling, …) kunnen verschillen tussen de verzekeringen. Lees dus steeds goed de voorwaarden en details van de verschillende verzekeringspolissen en ga na welke verzekering het beste aansluit bij de behoeften van uw bedrijf.

Meer info:

Bron: Departement Landbouw en Visserij

Posted in: Algemeen | Tags: brede weersverzekering , landbouwramp , verzekering , subsidie , natuurramp | Comments (0) | View Count: (157)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Facebook LinkedIn Twitter

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138

Top