Je bent hier : Tips
dinsdag , augustus , 11 2020

Nieuwe oplossingen en tips

31

Verplichte aansluiting bij Onafhankelijke Controle Instelling voor producenten siergewassen

geplaatst op
Verplichte aansluiting bij Onafhankelijke Controle Instelling voor producenten siergewassen

Sinds 26 januari 2018 is het besluit van de Vlaamse Regering betreffende het in de handel brengen van teeltmateriaal van siergewassen, van kracht. Volgens artikel 11 van dit besluit moet elke producent/leverancier die teeltmateriaal van siergewassen en siergewassen levert aan professionele eindgebruikers, aangesloten zijn bij een Onafhankelijke Controle Instelling die erkend is door de minister bevoegd voor het landbouwbeleid.

Via de website van Departement Landbouw en Visserij worden de siertelers op 06/07/2020 nog even aan die verplichting herinnerd.

Het controleorgaan voert de wettelijk verplichte controles uit rond de kwaliteitseisen van het teeltmateriaal van siergewassen en siergewassen.

In Vlaanderen zijn Certalent en CKCert de controleorganen die hiervoor erkend zijn.

Deze controles kunnen worden gecombineerd met de controle op:

  • de eisen uit de Sectorgids G-040 voor de primaire plantaardige productie, module D: niet eetbare tuinbouwproducties (eisen onder de bevoegdheid van het FAVV);
  • de eisen uit de G-043 voor de handel in niet eetbare tuinbouwproducties (eisen onder de bevoegdheid van het FAVV);
  • de eisen uit de IPM-checklijst (Integrated Pest Management) voor de tuinbouwproductie (eisen onder de bevoegdheid van de Gewesten).

Al deze eisen zijn vervat in Vegaplan Standaard NET (module D). Meer informatie hierover vind je op de website van VEGAPLAN (Plantaardige Productie).

Indien je als producent/leverancier alleen verkoopt of levert aan personen die zich niet beroepshalve bezighouden met de verkoop en/of productie van planten, hoef je je niet aan te sluiten bij een erkend controleorgaan.

Meer info: lv.vlaanderen.be

Posted in: Tuinbouw, Akkerbouw | Tags: siergewassen , Onafhankelijke Controle Instelling | Comments (0) | View Count: (71)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Facebook LinkedIn Twitter

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138

Top