Je bent hier : Tips
dinsdag , augustus , 11 2020

Nieuwe oplossingen en tips

01

Doe tijdig je aanvraag voor het Covid-19 steunfonds aardappelen

geplaatst op
Doe tijdig je aanvraag voor het Covid-19 steunfonds aardappelen

Aardappeltelers kunnen een vergoeding krijgen voor de vrije bewaaraardappelen die nog in stock lagen op 15 mei van dit jaar. De vrije aardappelen die gebruikt werden voor het voederen aan de eigen veestapel in de periode van 12 maart tot 15 mei 2020, mogen bijgeteld worden bij de werkelijke stock op 15 mei 2020.

De vergoeding bedraagt maximaal 50 euro/ton en is mogelijk voor een stock van maximaal 500 ton vrije aardappelen. De eerste 100 ton vrije aardappelen komen niet in aanmerking voor de vergoeding.

De vergoeding is beperkt tot 20 ton bewaaraardappelen per hectare, geteeld in 2019. Hiervoor wordt gekeken naar de percelen met bewaaraardappelen (code 901 - niet vroege aardappelen) in gebruik op 31 mei 2019 in de eigen verzamelaanvraag van 2019. Bij de bepaling van het areaal wordt ook rekening gehouden met de oppervlaktes bewaaraardappelen in Wallonië of de aangrenzende lidstaten.

Bij een controle moet de landbouwer de aangegeven stock op 15 mei en elke stockbeweging (verkoop, afvoer van aardappelen, …) vanaf 15 mei 2020 kunnen aantonen met bewijsstukken.

Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier moet via e-mail of aangetekende zending worden doorgestuurd naar de provinciale buitendienst van het Departement Landbouw en Visserij. De uiterste indieningsdatum voor deze aanvraag is 28 augustus 2020. Meer informatie over de voorwaarden en het formulier dat gebruikt moet worden voor deze aanvraag, is terug te vinden op www.lv.vlaanderen.be/crisismaatregelen/aardappelen.

Nieuwsbericht: lv.vlaanderen.be

Posted in: Akkerbouw | Tags: corona , aardappelsector | Comments (0) | View Count: (135)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Facebook LinkedIn Twitter

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138

Top