Je bent hier : Tips
woensdag , oktober , 21 2020

Nieuwe oplossingen en tips

14

Perceelsmonitoring 2020 Departement Landbouw en Visserij

geplaatst op
Perceelsmonitoring 2020 Departement Landbouw en Visserij

Vanaf 2019 volgt het Departement Landbouw en Visserij de percelen die landbouwers hebben opgegeven via hun verzamelaanvraag op met behulp van perceelsmonitoring. Deze geven wekelijks satellietbeelden weer van heel Vlaanderen, waardoor het mogelijk wordt tijdsreeksen voor percelen op te stellen.

Zo kunnen ze bepalen of een perceel een subsidiabel gebruik heeft en of het om bouwland gaat, of als er al een groenbedekker is ingezaaid, …

Perceelsmonitoring in 2020

Voor 2020 werd de perceelsmonitoring intussen afgerond. Indien het departement een verschil vaststelt tussen de verzamelaanvraag en de perceelsmonitoring, brengen ze de landbouwer hiervan op de hoogte. De e-mails en brieven zullen ongeveer half oktober verzonden worden.

Wanneer verschillen worden vastgesteld tussen de aangifte en de resultaten van de perceelsmonitoring, heeft dit niet altijd gevolgen voor het dossier van de landbouwer. Een wijziging van de aangifte is toegestaan na perceelsmonitoring, maar is daarom niet altijd nodig. Om dit op te vangen, zal het departement zelf de nodige aanpassingen doen in de aangifte. Dat zal dan ook zo meegedeeld worden in de e-mail of brief. Er wordt van de landbouwer enkel een reactie verwacht indien hij of zij niet akkoord is met het resultaat en/of de aanpassing door de administratie.

Als je niet akkoord gaat met de resultaten van de perceelsmonitoring kan je bezwaar indienen bij de buitendienst, binnen een termijn van twee weken na de datum van melding.

Bron: lv.vlaanderen.be

Posted in: Algemeen | Tags: perceelsmonitoring , verzamelaanvraag | Comments (0) | View Count: (98)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Facebook LinkedIn Twitter

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138

Top