Je bent hier : Tips
woensdag , mei , 18 2022

Nieuwe oplossingen en tips

15

Het water staat bij vele varkenshouders niet meer aan de lippen, maar er reeds boven

geplaatst op
Het water staat bij vele varkenshouders niet meer aan de lippen, maar er reeds boven

Noodkreet vanuit de hulporganisatie vzw Boeren op een Kruispunt naar aanleiding van de sterke stijging van het aantal aanmeldingen binnen de organisatie uit de varkenshouderij.

Sedert een aantal weken ontvangen we zeer veel hulpvragen vanuit de varkenshouderijen. Op 6 weken tijd kreeg vzw Boeren op een Kruispunt 1/3 van het aantal aanmeldingen in de varkenssector voor gans 2020 binnen.

De aanslepende problemen met de Afrikaanse Varkenspest (beperking export), de gevolgen van de coronapandemie (beperkte afzet horeca, beperkte slachtmogelijkheden e.d.) resulteren in een moeilijke afzet en een lage verkoopprijs en het lijkt er niet op dat de problemen zich snel zullen oplossen. De huidige maatregelen zijn onvoldoende voor deze sector om dit allemaal op te vangen.

Ze werken hard, maar de reserves zijn op bij onze varkenshouders. Openstaande facturen lopen heel snel op. Het mentale welzijn staat zwaar onder druk bij deze gezinnen. De noodzakelijke verkoop onder de kostprijs leidt gemakkelijk tot honderdduizenden euro’s verlies op jaarbasis. Dit creëert een zware belasting voor de varkenshouder en zijn gezin.

De noodkreet uit deze sector wordt steeds luider. Een sneeuwbaleffect is mogelijk.

Vzw Boeren op een Kruispunt zoekt naar oplossingen voor de individuele hulpvragen en we staan bij waar we kunnen. We willen via deze weg ook ondersteuning bieden aan onze varkenshouders door het verspreiden van hun noodkreet: Het water staat bij velen niet meer aan de lippen, maar er reeds boven.

Landbouworganisaties, overheden, leveranciers, consumenten: uw steun (verhogen) zal nodig zijn.

Posted in: Algemeen | Tags: noodkreet , varkenshouderij | Comments (0) | View Count: (1391)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

Top