Je bent hier : Tips
vrijdag , mei , 07 2021

Nieuwe oplossingen en tips

28

Begeleiding naar betere bodem- en waterkwaliteit

geplaatst op
Begeleiding naar betere bodem- en waterkwaliteit

De nieuwe Begeleidingsdienst voor Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W) zal landbouwers helpen zodat nutriënten op hun bedrijf beter benut worden om zo een betere waterkwaliteit te bekomen. De begeleidingsdienst komt in de plaats van de werkzaamheden van het Coördinatiecentrum Voorlichting en Begeleiding duurzame Bemesting (CVBB), waarvan de Vlaamse subsidie eind 2020 werd stopgezet om plaats te maken voor een nieuwe aanpak.

De nieuwe aanpak richt zich op oordeelkundige bemesting en geïntegreerd bodembeheer bij de land- en tuinbouwers in Vlaanderen, zodat zij beter op de hoogte zijn van de beste en meest innovatieve landbouwpraktijken en die toepassen. Nieuw daarbij is dat er meer aandacht zal zijn voor onderlinge kennisoverdracht.

De nieuwe begeleidingsdienst richt zich niet uitsluitend op het geven van advies en voorlichting maar zal ook de wisselwerking tussen de landbouwers onderling bevorderen. Zo kunnen ze hun bestaande praktijken aftoetsen aan wat andere landbouwers doen en kijken welke pistes er zijn om te verbeteren.

Een vruchtbare bodem en het juiste beheer en gebruik van meststoffen zijn sterke katalysatoren voor een succesvol landbouwbedrijf. Gestoeld op kennis en gesteund door onderzoek helpt B3W (Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit) bedrijven evolueren naar een duurzamere aanpak. Met aandacht voor water, bodem en lucht.

Klaar voor de toekomst?

Vandaag kiezen voor de juiste technieken maakt je bedrijf klaar voor de toekomst. Zeg ‘ja’ tegen een langetermijnvisie voor jouw bedrijf, het milieu en de omgeving. B3W staat klaar om je te helpen. Interesse?

Registreer je en wordt ook landbouwer van de toekomst.

Bron: VLM en Vlaanderen.be

Posted in: Algemeen | Tags: | Comments (0) | View Count: (197)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Facebook LinkedIn Twitter

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

Top