Je bent hier : Tips
woensdag , november , 30 2022

Nieuwe oplossingen en tips

14

Podcast dochters van ondernemers

geplaatst op
Podcast dochters van ondernemers

Opgroeien in een zelfstandig nest, het is iets unieks. Twee jaar geleden beslisten vijf actrices, en tevens dochters van ondernemers, om er een theatervoorstelling over te maken. Twee van hen, Annelore Crollet en Leen De Grave, komen uit een familie van tuinbouwers.

De voorstelling werd een groot succes bij het publiek en vooral dan bij zelfstandingen en ondernemersfamilies. De verhalen uit het leven gegrepen van de actrices bleken bij velen herkenbaar en dat leverde heel wat emoties en gespreksstof op.

Door de coronapandemie werd de langverwachte tournee van de voorstelling in november geannuleerd, maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en de actrices grepen de vrijgekomen tijd aan om een podcastreeks te maken over dit thema.

In de podcast delen de actrices eigen ervaringen, maar ze interviewden ook familieleden over hoe het is om een bedrijf te runnen in combinatie met een gezin. En samen met Veerle Wullaert (Family dynamics in life and business) en Peter Heyrman (Historicus KADOC-KULeuven) belichten ze de wetenschappelijke betekenis van het opgroeien in een familiebedrijf

In vijf afleveringen met ronkende titels als BMW & BTW en BVBA Ambras vertellen de dochters over de pieken en dalen. Over ambras en grote liefde. Over passie en kloterij. Over ambacht en vak- manschap. Over trots maar ook over schaamte. 

Ze onderzoeken en vertellen hoe het is om op hun manier een zelfstandige te zijn met als grootste inspiratiebron hun familie.

De podcast werd gelanceerd met een video.

De vijf afleveringen zijn te beluisteren via je podcastapp. (Spotify, Apple podcasts, Soundcloud, Google podcasts, Anchor FM,…) 

Beluister de trailer alvast via deze link.

Posted in: Algemeen | Tags: dochters van ondernemers , podcast , gezin , familiebedrijf , kinderen | Comments (0) | View Count: (460)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43