Je bent hier : Tips
maandag , september , 20 2021

Nieuwe oplossingen en tips

30

Crisis-overbruggingsrecht nu tot september 2021

geplaatst op
Crisis-overbruggingsrecht nu tot september 2021

Bedrijven met een omzetdaling van 40% vergeleken met dezelfde maand in 2019 hebben recht op het crisis-overbruggingsrecht. De maatregel liep eerst tot en met 31 maart 2021 maar werd intussen opnieuw verlengd tot 30 september 2021. Deze aanvraag moet je elke maand opnieuw doen.

Moet je je activiteit door de coronamaatregelen onderbreken? Dan kan je het dubbel corona-overbruggingsrecht aanvragenvragen.

Hoe en wanneer aanvragen

Jouw omzet daalde met minstens 40% voor de kalendermaand voorafgaand aan de maand waarvoor je een uitkering vraagt. Deze omzetdaling moet je bewijzen in vergelijking met dezelfde kalendermaand van 2019. Zo zal je bijvoorbeeld aanspraak kunnen maken op een uitkering in september 2021 wanneer de omzet van mei 2021 minstens 40% daalde in vergelijking met mei 2019.

Je moet je wettelijk verschuldigde voorlopige bijdragen effectief betaald hebben gedurende ten minste vier van de zestien kwartalen voorafgaand aan het kwartaal dat volgt op het kwartaal van de kalendermaand waarop de aanvraag betrekking heeft. (Uitzondering voor starters: als je nog maar twaalf voorafgaande kwartalen of minder verzekeringsplichtig bent in het kader van het sociaal statuut van de zelfstandigen, volstaat het dat je voor twee kwartalen effectief je wettelijk verschuldigde voorlopige bijdragen hebt betaald.)

Het overbruggingsrecht dien je aan te vragen bij je sociale verzekeringsfonds dat een aanvraagformulier ter beschikking stelt.

Meer info: VLAIO

Posted in: Algemeen | Tags: corona , overbruggingsrecht | Comments (0) | View Count: (296)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

Top