Je bent hier : Tips
dinsdag , augustus , 16 2022

Nieuwe oplossingen en tips

05

Vergeet je FAVV-aangifte niet

geplaatst op
Vergeet je FAVV-aangifte niet

De dienst Financiering van het FAVV stuurt je elk jaar een uitnodiging om je activiteiten aan te geven om het precieze bedrag van je jaarlijkse bijdrage te kunnen berekenen. Voor bedrijven die erkend zijn met een hoofdactiviteit van de sector primaire productie krijgen automatisch een factuur en moeten dit niet meer aangeven.

Het makkelijkste is om je aangifte via de online toepassing op www.foodweb.be in te dienen - tabblad “Jaarlijkse aangifte”, sectie “Mijn aangiften”.
De gebruikersnaam en het paswoord die nodig zijn om in te loggen worden je elk jaar per brief via de post meegedeeld. Je kan deze gegevens ook terugvinden op je facturen.

Wens je je facturen elektronisch te ontvangen? Eenvoudiger kan het niet. Indien je je e-mailadres nog niet ingevuld en gevalideerd hebt, zal je daartoe uitgenodigd worden. Indien je je e-mailadres vorig jaar al had geregistreerd, kan je dit steeds, indien nodig, wijzigen in het tabblad “Mijn contactgegevens”. Controleer in ieder geval of je het vakje naast “Door dit vakje aan te vinken, geef ik het FAVV de toestemming om mijn facturen op te sturen naar het bovenvermelde e-mailadres en zie ik er uitdrukkelijk van af ze in klassiek papieren formaat te ontvangen.” aangevinkt heeft.

De aangifte voor 2021 zal vooraf ingevuld zijn met de activiteitensector van je onderneming zoals die in onze databank is opgenomen. Indien je het niet eens bent met deze activiteitensector, kan je dit nog aanpassen.
Je zal dan doorverwezen worden naar het gedeelte "Uw dossier" waar je de gegevens over je activiteiten in onze databank kunt wijzigen.

In het luik "Uw dossier" kan je, naast het consulteren of correct registreren van je activiteiten, de gegevens in verband met controles en analyses die het FAVV in je onderneming heeft uitgevoerd raadplegen. Indien je je activiteiten hebt stopgezet, dan moet je dit ook in dit gedeelte registreren.

Belangrijk: indien de onderbreking van de activiteiten heeft plaatsgevonden in 2021, dan blijf je de heffing verschuldigd en moet je je aangifte voor dat jaar nog invullen.

Aangifte op papier

Wie de aangifte en bijhorende uitleg op papier wil ontvangen kan deze aanvragen per mail of telefoon bij het FAVV contactcenter. Vraag deze tijdig aan!

Wanneer moet je geen aangifte indienen?

Alle landbouwers die bij het FAVV gekend zijn met een hoofdactiviteit van de sector primaire productie, ontvangen automatisch een factuur van de FAVV-heffing en moeten dus geen aangifte indienen. Hiertoe behoren ook alle landbouwers of landbouwondernemingen die een hectarepremie ontvangen. Enkel operatoren waarvan de activiteit niet duidelijk geïdentificeerd is als activiteit binnen de sector of waarvoor verschillende activiteiten geregistreerd zijn, ontvangen een aangifteformulier. Zij moeten dus een FAVV-aangifte indienen.

FAVV contactcenter

Wie vragen heeft kan u terecht bij het FAVV contactcenter. Per telefoon naar 02 211 99 00
van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30 of per mail naar heffingen@favv.be.

Bron/meer info: FAVV

Posted in: Algemeen | Tags: administratie , aangifte , foodweb , FAVV | Comments (0) | View Count: (1041)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

Top