Je bent hier : Tips
maandag , december , 05 2022

Nieuwe oplossingen en tips

13

Varkenssector verlengd als sector in crisis

geplaatst op
Varkenssector verlengd als sector in crisis

Federaal minister van Zelfstandigen en Landbouw Clarinval heeft de erkenning van de Belgische varkenssector als sector in crisis verlengd tot en met april 2022.

De varkenshouders kunnen op een vereenvoudigde manier uitstel of vrijstelling aanvragen van de sociale bijdragen voor de betrokken kwartalen. Als je een vrijstelling aanvraagt, dan behoud je ook je sociale rechten, maar worden de betrokken kwartalen niet in aanmerking genomen voor de berekening van het pensioen. Deze kunnen binnen de 5 jaar wel terug geregulariseerd worden om ze toch te laten meetellen voor de pensionering.

De erkenning door de minister van de varkenssector als sector in crisis zal een sneller en gegroepeerd beheer mogelijk maken van de verzoeken om betalingsfaciliteiten van sociale bijdragen voor het laatste kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022.

  • een uitstel van betaling van de sociale bijdragen zonder verlies van hun sociale rechten;
  • of een vrijstelling van sociale bijdragen met behoud van hun sociale rechten, maar zonder dat de betrokken kwartalen in aanmerking worden genomen bij de berekening van hun pensioen;
  • of een verlaging van het bedrag van hun sociale bijdragen op basis van hun feitelijke verwachte inkomen voor 2021 en 2022.

Contacteer hiervoor je sociaal verzekeringsfonds.

Lees meer: https://clarinval.belgium.be/nl/de-varkenssector-wordt-door-minister-clarinval-erkend-als-sector-crisis

Posted in: Varkenshouderij | Tags: vrijstelling , uitstel , sector in crisis , sociale bijdragen | Comments (0) | View Count: (788)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43