Je bent hier : Tips
woensdag , november , 30 2022

Nieuwe oplossingen en tips

07

Forfaitaire belasting soms te hoog.

geplaatst op
Forfaitaire belasting soms te hoog.

Land- en tuinbouwers kunnen ervoor kiezen om belast te worden volgens het landbouwforfait. Dit is een vereenvoudigde belastingaanslag op basis van een gemiddeld resultaat per teelt of per activiteit over heel de sector. Dit gemiddeld resultaat wordt jaarlijks onderhandeld tussen de belastingdiensten en de syndicale organisaties.

Sommige bedrijven hebben jaar op jaar een veel lager inkomen dan dit sectorgemiddelde. Zij worden bijgevolg ten onrechte belast op inkomen, dat ze niet hebben. Door -via hun boekhouder- alle werkelijke inkomsten en uitgaven voor te leggen aan de belastingen, kunnen ze een serieuze belastingvermindering krijgen.

Wie moeite deed om zijn/haar inkomen aan te vullen met een arbeidsinkomen buiten het bedrijf, kan zelfs een deel van de vooraf betaalde belastingen (bedrijfsvoorheffing) recupereren.

Tip: vraag je fiscaal boekhouder om een simulatie te maken op basis van werkelijke inkomsten en uitgaven. Je kan hiervoor gebruik maken van je bedrijfseconomische boekhouding of BTW-listing.

Posted in: Algemeen | Tags: landbouwforfait | Comments (0) | View Count: (1522)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43