Je bent hier : Tips
vrijdag , december , 02 2022

Nieuwe oplossingen en tips

12

Abonnement Rendac niet betaald?

geplaatst op
Abonnement Rendac niet betaald?

Een aantal veebedrijven konden hun abonnement niet tijdig betalen.

Volgens Ministerieel besluit van 13 maart 2013 wordt het niet betalen van de abonnementsfactuur binnen de 8 weken na de facturatie door de erkende ophaler, aanzien als afstand doen ten opzichte van de aanbieder van het abonnement. Hierdoor wordt de veehouder verplicht om per prestatie te betalen: de kostprijs voor afhaling is dan veel hoger. (zie tarieven)
Het is dan ook aan te raden om reeds voor het abonnement een betalingsregeling te vragen: dit wordt (volgens Rendac) veelal toegestaan.
Indien u geen betalingsregeling voor het abonnement bekomt, dan gelden de prestatiefacturen (125 euro excl BTW).

Wat kan u doen, als u écht niet kan betalen en de ophalingen gestaakt worden?

  • U kan uw bank bijkomend krediet vragen om deze facturen te betalen.
  • U kan uw leveranciersschulden verder laten oplopen om de facturen te betalen. Hierdoor kan u mogelijk lopende betalingsregelingen bij leveranciers niet meer volgen.
  • U kan de zaak laten escaleren voor de handelsrechtbank, waar u wél een betalingsregeling kan krijgen voor de openstaande facturen. Let wel: dit neemt weer hogere juridische kosten met zich mee.
  • De burgemeester van uw gemeente kan via art 135 van de gemeentewet een ophaling vorderen bij Rendac. Het is ons wel niet bekend wat dit kost.

 

Rendac overlegt regelmatig met de landbouworganisaties. Tracht via uw vertegenwoordiger in uw landbouworganisatie, uw probleem aan te kaarten: indien u er alleen niet uitgeraakt, is de enige weg, die kan een oplossing brengen.
Schaam u niet om uw probleem kenbaar te maken: Er zijn meer collega's in deze situatie dan u denkt: indien niemand dit aankaart, vinden we nooit een haalbare oplossing.

Posted in: Algemeen | Tags: betaling per prestatie , onbetaalde facturen , abonnement , betalingsregeling , rendac | Comments (0) | View Count: (2419)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43