Je bent hier : Verhalen  >  Getuige18
woensdag , juni , 19 2019

Toen ik begon, wou ik de wereld veranderen.

"Te klein voor een WKK en toch terug energie gevonden."

We hadden serres: sinds de oliecrisis (dure brandstof) zijn we in financiële problemen gekomen. Ze hebben een aantal jaren verder gewerkt in de hoop op betere tijden, maar helaas. Toen hebben we besloten om zwaar te investeren om de energiekosten binnen de perken te houden, helaas. De brandstoffen zijn van 3 BEF naar 8 à 10 BEF gestegen in een periode van 4 jaar. We hebben verschillende jaren slechte prijzen ontvangen voor onze producten. Tot we hopeloos waren.

Op een bepaald moment hadden we het zeer moeilijk,we vertelden ons verhaal aan een goede vriend die ons vertelde dat er een organisatie bestaat die land- en tuinbouwers in moeilijkheden raad geeft. Dezelfde dag hebben we contact opgenomen met de vzw Boeren op een Kruispunt.

Enkele dagen later konden we reeds ons verhaal vertellen aan de adviseur. We hebben vlug gezien dat stoppen de beste oplossing was. Serre bedrijven staan op een kleine oppervlakte en worden relatief goedkoop verkocht: vandaar dat we op korte termijn de beslissing genomen hebben.

De adviseur die ons begeleide heeft veel psychologische inzichten en voelde onmiddellijk welke richting we uitwilden. Hij zag ook dat onze vechtlust op was.

Boeren op een Kruispunt was voor ons de enige organisatie die luisterde naar de personen in nood. Ze zijn de enige die weten hoe een land- en tuinbouwer kan stoppen. We hebben veel vertrouwen in de organisatie, ze geven correcte en neutrale informatie.
Onze teeltbegeleider gaf prima teelttechnische informatie, maar bij hem konden we niet terecht voor de stopzetting van het bedrijf.
Onze boekhouder heeft geen steun gegeven bij de stopzetting, (...)

Werk zoeken en vinden is het minste van de zorgen voor zelfstandigen. Het belangrijkste is niet je diploma die je behaald hebt maar je mentaliteit wat de doorslag geeft. Werk vinden na een zelfstandige activiteit is zeker geen probleem. Een dag na de stopzetting van het bedrijf had ik reeds een werkaanbieding.
Mijn vrouw heeft ook bij haar eerste sollicitatiegesprek een werkaanbieding gekregen in een knelpuntberoep.

De stress om te overleven, de erge onzekerheden qua prijzen van de geleverde producten behoren tot het verleden. Er is meer ruimte voor de relatie en de kinderen.
We zijn nu voor het eerst sinds we getrouwd zijn samen op reis geweest.

(naam wel bekend bij vzw)

Op zoek naar ondersteuning
of een luisterend oor?

Bel gratis naar 0800.99.138.

Verder naar Uitgebreide verhalen van adviesvragers

Top