Je bent hier : Verhalen  >  Getuige34
woensdag , juni , 19 2019

Ik wil me degelijk voorbereiden.

Ik ben een jonge landbouwerszoon, maar ik stel mijn dromen om landbouwer te worden nog even uit.

Landbouw is mijn passie, is me ook met de spreekwoordelijke paplepel ingegeven, zoals dit heet.
Ik volgende de landbouwschool, zag me mijn ouders opvolgen. Fier als een gieter met mijn diploma op zak, naar huis, om mijn droom te realiseren, dacht ik.

Maar ze zijn nog te jong om te stoppen, ik heb nog broers en zussen die thuis zijn. In de vakantie ben ik gestart bij een bouwfirma. Vond de aanpassing naar werknemer best moeilijk, heb dan ook op korte periode bij enkele firma's gewerkt.

Na mijn inschrijving bij de VDAB kreeg ik een uitnodiging om stage te lopen in een bedrijf. Ik heb het aanbod aangenomen, stage, wat testen een paar dagen op proef werken. En ik ben verkocht, ik heb de smaak te pakken, ik heb besloten om een tijdje uit te gaan werken.

Het biedt vele voordelen, korte arbeidstijden en een goed loon, na de job kan ik thuis nog meewerken en blijft de feeling met het werk op het bedrijf me fascineren.

Ik ontmoet ook mensen uit een ander milieu, het verrijkt mijn kijk op de wereld. Ik blijf nog een tijdje thuis wonen, kan een spaarpotje aanleggen, ik weet waarvoor ik aan het sparen ben, mijn eigen landbouwbedrijf komt er toch.

Mijn droom die zal ik iets later dan verwacht realiseren als een rijper en minder impulsieve jonge gast. Ik ben vol vertrouwen in mijn toekomst als landbouwer

(naam wel bekend bij vzw)

Op zoek naar ondersteuning
of een luisterend oor?

Bel gratis naar 0800.99.138.

Verder naar Uitgebreide verhalen van adviesvragers

Top