Je bent hier : Verhalen  >  getuige39
woensdag , juni , 19 2019

Het is een grote geruststelling dat ik er nu niet meer alleen voor sta

Indien ik vragen heb weet ik dat ze er voor me zijn

We baten een serrebedrijf uit waar sla in geteeld wordt.

Mijn man en ikzelf hebben fysieke beperkingen, waardoor we beroep doen op onze zoon en onze Poolse arbeiders op het bedrijf.

Ik heb alle kosten en leningen opgelijst en kwam tot de vaststelling dat we het bedrijf pas kunnen stopzetten, nadat onze leningen ten einde lopen, ik tel elke dag af, want deze periode duurt nog een paar jaar.

Door de fysieke beperkingen heb ik nood aan een luisterend oor, ik word goed opgevangen door mijn psycholoog. Die verwees voor de problematiek van het bedrijf door naar Boeren op een Kruispunt.

Ik heb alle moed bijeen gesprokkeld en contact opgenomen. Ik was aangenaam verrast, dat ik reeds bij het eerste telefoongesprek zoveel kon vertellen, ik voelde een warm onthaal, voelde dat ik als persoon gerespecteerd werd. Ik kon op mijn tempo mijn problemen en noden uitleggen.

Kort daarna kwamen de adviseurs van Boeren op een Kruispunt een bezoek aan ons bedrijf brengen.

Er was een grote aandacht voor alle aanwezige thema’s (gezondheid, financiële problemen, relatie, kinderen).

Alle nodige cijfers werden verzameld. De mensen van Boeren op een Kruispunt hebben hun analyse gemaakt. Later kwamen ze in een klare, duidelijke taal hun uitleg brengen.

Ze kwamen tot dezelfde conclusie, namelijk nog even doorwerken.

Gezien mijn beperkingen word ik nu op een zeer regelmatig tijdstip bijgestaan door een vrijwilliger van Boeren op een Kruispunt, die me helpt om mijn administratie op punt te zetten, ik kijk steeds uit naar haar bezoek. We praten wat bij, bij een kopje koffie en een gebakje dat de vrijwilligster zelf bakt, we brengen de administratie op punt, we doen samen de overschrijvingen via home banking, de vrijwilligsters helpt ook kijken welke facturen er betalingsprioriteit hebben of welke we slecht gedeeltelijk betalen, want niet alle facturen kunnen allemaal tijdig betaald worden

Ze geeft me telkens allerlei tips en aandachtspunten mee.

Om de vzw te bedanken voor de hulp, voel ik me geroepen om ambassadeur te zijn voor de organisatie.

Als ik collega’s ontmoet die met me durven te praten over hun problemen, stel ik steeds Boeren op een Kruispunt voor. Ik hoop dan dat ze spoedig contact opnemen met hen.

Het is voor mij een grote geruststelling dat ik er nu niet meer alleen voor sta.

Indien ik nood heb aan een babbel kan ik bij hen terecht. Indien ik vragen heb weet ik dat ze er voor me zijn, een zeer grote geruststelling.

Boeren op een Kruispunt geeft me veel energie en moed.

(n​aam wel bekend bij vzw)

Op zoek naar ondersteuning
of een luisterend oor?

Bel gratis naar 0800.99.138.

Verder naar Uitgebreide verhalen van adviesvragers

Top