Je bent hier : Verhalen  >  Getuige7
woensdag , juni , 19 2019

Wij moeten niet meer met verlies werken.

"Wat wil je nog meer...!?"

De melkprijs blijft maar zakken, de facturen stapelen zich op,...
Een paar maanden kan je dat volhouden, maar uiteindelijk heb je er genoeg van. Op die manier wil je niet boeren. Je leeft tenslotte maar één keer. En 't is gemakkelijk gezegd: "De boeren moeten met verlies leren werken". Wij waren van mening dat een bedrijf leefbaar moet zijn. Ok, de ene keer heb je al eens wat winst en de andere keer is het net gepast. Maar zoals de landbouw er nu aan toe is: je wil zo niet verder, maar wat gaan de buren, de collega's, de familie zeggen.
Je blijft wikken en wegen en uiteindelijk raadt er je iemand aan om eens contact op te nemen met de mensen van "Boeren op een Kruispunt".
Je doet je verhaal en je haalt tevens aan dat je steeds blijven investeren bent om het te laten groeien tot een leefbaar bedrijf. Wij zaten niet in de situatie dat we heel wat kregen van onze ouders. Wij hebben alles moeten kopen: elke streep grond, elke nerds, elke liter qoutum, ...
Zelf hadden we acht verschillende scenario's uitgewerkt. De mensen van Boeren op een Kruispunt luisterden aandachtig, namen notities,.. en achteraf bleek dat zij toen al door hadden dat mijn man verder stond dan ik. Ik was nog volop in de weer om alles te kunnen regelen.

Na het tweede gesprek werd alles op een rijtje gezet en haalde mijn man direct aan om een andere weg in te slaan.
Mijn echtgenoot wist al perfect van wat en hoe. Uiteindelijk met hulp van een adviseur van Boeren op een Kruispunt, waren we binnen de maand ons volledig bedrijf aan het herstructuren en gaven we het een volledig nieuwe wending.

Daarnaast gaat we nu met beiden werken.
De liefde voor de landbouw blijft: wij bewerken nog 29 ha land, baten nog steeds een landbouwbedrijf uit en hebben heel wat minder zorgen en voelen ons een stuk beter in ons vel. Wat wil je nog meer...!?

Een stap, die we al veel eerder hadden moeten zetten.

Als je twijfelt, praat eens met de mensen van "Boeren op een Kruispunt".
Verwacht geen kant en klare oplossingen. Je moet tenslotte zelf je leven een andere wending geven. Wat je wel krijgt, is een klare kijk op de situatie en het wordt eens bekeken vanuit een andere invalshoek.

N.B.: op hun auto staat geen reclame van "Boeren op een Kruispunt", dus je collega's hebben er geen weet van.

(naam wel bekend bij vzw)

Op zoek naar ondersteuning
of een luisterend oor?

Bel gratis naar 0800.99.138.

Verder naar Uitgebreide verhalen van adviesvragers

Top