Je bent hier : Verhalen  >  Getuige reorganisatie2
woensdag , juni , 19 2019

Als de wind telkens tegenzit, moet je soms zelf van richting veranderen.

"Verkeerd gestart en toch schuldenvrij gestopt"

Ik heb het bedrijf in 1997 van mijn ouders overgenomen. Het overnamebedrag was veel te hoog dus was het van in het begin moeilijk. maar in 1999 met de dioxinecrisis hebben we een grote klap gekregen. Doordat we zo zwaar geleend hadden, waren er geen reserves en liepen de openstaande facturen op tot 100.000 euro.

Ik ben direct buitenshuis halftijds beginnen werken in combinatie met het bedrijf. Als ik vandaag terug kijk, was dit een harde periode, maar we zijn wel blij dat we het hebben volgehouden.

In 2005 werd beslist om het bedrijf volledig in loonkweek te geven zodat we een vaste vergoeding hadden iedere maand en niet meer afhankelijk waren van enorme prijsschommelingen.

In 2008 zagen we dat de stallen echt aan vervanging toe waren en hadden we plannen voor een nieuwe stal. Maar met het verleden waren we zo bang geworden dat we de hulp in riepen van Boeren op een Kruispunt.

We hebben toen beslist om geen nieuwe stal te zetten en voltijds te werken. Dit jaar ging het slecht in onze sector: ondanks de vaste kweekloonvergoeding zou ik toch moeten inleveren hebben ofwel uitbreiden. We hebben toen de keuze gemaakt om het bedrijf stop te zetten en te verkopen.

In deze ganse periode heb ik altijd kunnen rekenen op mijn vrouw en mijn ouders in de soms zeer harde tijden. Mijn schoonouders daarentegen begrepen de situatie niet.

Het bedrijf is verkocht en we gaan allebei voltijds werken: we zijn heel tevreden, we hebben alle schulden kunnen inlossen en hebben zelfs nog over voor een nieuwe woning.

We voelen ons veel beter in onze nieuwe situatie, we hebben die geldzorgen niet meer.

Dank zij Boeren op een Kruispunt hebben we de juiste beslissing genomen, waarvoor hartelijk dank.

Op zoek naar ondersteuning
of een luisterend oor?

Bel gratis naar 0800.99.138.

Verder naar Uitgebreide verhalen van adviesvragers

Top