Je bent hier : Welkom  >  Agricall
woensdag , juni , 26 2019

Problemen bespreekbaar maken is de eerste stap naar een oplossing

De psychologen van Boeren op een Kruispunt

Voor de psychosociale aandacht van boeren en tuinder in moeilijkheden, werkt Boeren op een Kruispunt onder andere samen met ervaren psychologen, die de specifieke problematiek van zelfstandige boeren en tuinders door en door kennen.

Bij hen kan je dus terecht met al je persoonlijke en familiale problemen. Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode door, en praten is daarbij de eerste stap tot het vinden van een oplossing.

Voor welke problemen kan je bij psychologen van Boeren op een Kruispunt terecht?

  • Stress, spanningsklachten en slaapproblemen
  • Depressieve gevoelens
  • Problemen in je gezin, familie of relatie
  • Conflictsituaties in relaties of tussen generaties
  • Eenzaamheid
  • Tekort aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, angstige gevoelens
  • Verslaving

Extra vervelend wordt het wanneer deze persoonlijke problemen, die misschien wel mede ontstaan zijn door moeilijkheden op het bedrijf, er ook nog voor gaan zorgen dat het steeds lastiger wordt om je werk goed te doen. Voor je het weet kom je in een vicieuze cirkel terecht, die het je onmogelijk maakt om nog een uitweg te zien.

De diensten van psychologen van Boeren op een Kruispunt kort samengevat

Telefonische opvang

Al deze problemen zijn heel begrijpelijk wanneer je in een moeilijke situatie terecht komt. Je hoeft je er dus absoluut niet voor te schamen of ze te verstoppen. Erover praten is de eerste stap om een uitweg of een oplossing te vinden. Daarom biedt de psycholoog in de eerste plaats een luisterend oor aan. Iemand neemt de tijd om naar je verhalen, je twijfels en onzekerheden te luisteren. Daarna kan met jou een persoonlijk aanbod besproken worden. Uiteraard kan je bij ons ook terecht over informatie over psychologische, sociale, relationele en familiale problemen. Uiteraard blijft alles wat je ons vertelt vertrouwelijk.

Bezoek ter plaatse

Indien je dit graag wilt, komt een psycholoog bij je langs om samen met jou op zoek te gaan naar een oplossing voor jouw probleem. De psycholoog kan je beschouwen als een 'motor', die het proces van probleemoplossing opstart en bijstuurt. Uiteraard kan dit gesprek gecombineerd worden met ondersteuning van de adviseurs van Boeren op een Kruispunt. De psycholoog heeft tijdens het persoonlijk overleg steeds als prioriteit van je psychologisch te ondersteunen, maar ook inzicht te bieden in je moeilijke situatie. We zorgen ervoor dat je weet wat je overkomt, dat je informatie krijgt over de klachten die je ervaart. De volledige ondersteuning is gratis.

Uiteenzettingen en vormingen

Het team van psychologen wil niet alleen zijn diensten aanbieden wanneer een land- of tuinbouwer en zijn of haar gezin problemen hebben. We willen er ook voor zorgen dat mensen in groep iets kunnen leren over de problemen die hen overkomen of misschien ooit zullen treffen. Daarom geeft Boeren op een Kruispunt gratis uiteenzettingen en vormingen aan groepen en verenigingen van land- en tuinbouwers over een heel aantal psychosociale thema's.

Top