Je bent hier : Welkom  >  Hoe maken we een verschil?
maandag , december , 05 2022

Welk soort vragen kan je stellen?

Hoe vzw Boeren op een Kruispunt het verschil maakt

Vzw Boeren op een Kruispunt heeft geen toverstokje om elk probleem op te lossen, maar we kunnen de last verlichten, we kunnen luisteren en begrijpen, en we brengen de juiste hulp en ondersteuning. Hier zijn een aantal echte verhalen en citaten van mensen die zijn geholpen door vzw Boeren op een Kruispunt (namen zijn veranderd en verhalen samengesteld uit elementen van echte gevallen die we geheimhouden):

"Toen ik zoveel last had van stress, stuurde de huisarts me naar een advocaat: maar hiermee geraakte ik nergens. Mijn aanmelding bij Boeren op een Kruispunt leidde me al snel tot doorbraak! We hebben nog wel enkele problemen met de bedrijfsvoering, maar Jos van vzw Boeren op een Kruispunt is steeds beschikbaar als ondersteuning, en hielp ons de situatie op een eerlijke en menselijke manier onder ogen zien. De realiteit is soms harder dan wil willen, maar biedt nog altijd oplossingen, ook als je ze zelf niet ziet."
Frans, akkerbouwer, Limburg

"Na het overlijden van mijn man ondersteunde vzw Boeren op een Kruispunt mij. Ze kwamen verschillende keren op bezoek om me op weg te helpen. Nu nog, meer dan een jaar na de crisis, wordt ik regelmatig opgebeld door Martine. Ze blijft betrokken en geeft me telkens nieuwe moed. Martine gaf me ook een telefoonnummer van een andere weduwe, die ik nu en dan bel om mekaar te ondersteunen. vzw Boeren op een Kruispunt is een echte hulp: zonder hen zou ik hier niet zijn. "
Jenny, pluimveehoudster, West-Vlaanderen

"Het is zo goed om met iemand te praten die begrijpt, die me niet het gevoel geeft dat het allemaal mijn schuld is. Aan de melkprijzen kan niemand iets doen. Het is echter een hele geruststelling te vernemen dat reeds meer dan 150 melkveehouders belden naar Boeren op een Kruispunt, omdat ze het niet meer zagen zitten: het zal dus wel niet aan mij alleen liggen, dat het zo moeilijk gaat op ons bedrijf.
Joris, melkveehouder, Antwerpen

"Voordat Boeren op een Kruispunt langskwam, leed mijn man erg onder allerlei tekenen van stress. De sympathiek en praktische houding van Boeren op een Kruispunt was net wat hij nodig had: de zaken op de boerderij zijn ondertussen veel verbeterd. Pascal gaf me inzicht in mijn bedrijfsvoering en hoe ik kon omgaan met mijn eigen verwachtingen en opgelopen teleurstellingen. Ik ben zeer dankbaar voor de hulp van vzw Boeren op een Kruispunt. "
Cecile, vleesveehouder, Oost-Vlaanderen

"Ik durfde mijn boekhouder niet aanspreken over de leveranciersschulden, die ik in de laatste jaren heb opgebouwd. Ik heb een bestuursfunctie in onze landbouworganisatie en probeer zelf een steun te zijn voor mijn leden. Dit maakt het extra moeilijk om zelf hulp te gaan vragen: ze verwachten niet dat ik zelf in problemen heb. vzw Boeren op een Kruispunt gaf me een onafhankelijk en discreet advies. Uit wat ik leerde van vzw Boeren op een Kruispunt, put ik nu weer de moed om te gaan praten met mijn boekhouder, bankier en voorlichter. En blijkbaar is het einde van de tunnel in zicht. Ik beschouw vzw Boeren op een Kruispunt als een grote hulp en vriend: ze geven goed onderbouwde en welwillende ondersteuning, en er is altijd de tijd om te praten."
Kris, varkenshouder, Vlaams-Brabant

Lees alle verhalen bij de getuigenissen.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43